Mindfulzelfcompassietraining

‘To be beautiful means to be yourself. You don’t need to be accepted by others. You need to accept yourself.’  –Thich Nhat Hanh

Ben jij soms ook zo kritisch voor jezelf?

Geef je jezelf eerder op je kop dan dat je jezelf bemoedigt?

Ben je bang voor het oordeel van anderen?

Het klinkt heel normaal om vriendelijk voor jezelf te zijn. Toch hebben velen van ons het daar niet makkelijk mee. Gelukkig kun je vriendelijkheid en mildheid trainen. Dat doe je op deze Mindfulzelfcompassietraining (MSC). Je leert om zelfcompassie te beoefenen. Dat doe je als je bij pijn en lijden vriendelijkheid, verbondenheid en mindfulness laat samengaan.

De compassietraining is een ervaringsgerichte training met oefeningen die je helpen om te groeien in acceptatie en verbondenheid met jezelf en met anderen. Moeilijke ervaringen gaan we niet uit de weg. Maar er is zeker ook ruimte voor humor. Aan de hand van zelfonderzoek ontdek je wat heilzaam is en wat niet.

De Mindfulzelfcompassietraining is een wetenschappelijk onderbouwde training waarbij je de kwaliteiten van je hart herontdekt en je een mildere en vriendelijkere houding naar jezelf leert aannemen. Je krijgt inzicht in elementen uit de westerse en boeddhistische psychologie. Je ontwikkelt behulpzame vaardigheden en praktische oefeningen die je in het dagelijks leven onmiddellijk kunt gebruiken.

Het programma werd uitgewerkt door Kristin Neff en haar collega Christopher Germer en bestaat uit negen sessies van elk 2,5 uur. Wil je het maximale uit de training halen? Dan kun je het best een half uur tot een uur per dag reserveren voor reflectie en de dagelijkse beoefening.

Wil jij meer kwaliteit aan je leven toevoegen en vriendelijkheid en mildheid naar jezelf trainen? Schrijf je dan in voor de volgende reeks sessies van de Mindfulzelfcompassietraining.

Contact