De Voghelvlucht is een hulpverleningspraktijk voor individuen, koppels en professionals die verlangen naar verandering. Ze willen conflicten ombuigen tot vruchtbare samenwerkingen en kijken uit naar échte gesprekken. Ze verlangen naar groei en willen bijleren.

In mijn logo kun je drie vogels herkennen die samen op weg zijn. De drie tekens symboliseren het respect voor jezelf, Je zet een stap in het onbekende en je ontdekt opnieuw je eigen beleving en gevoel. Iedereen behoort tot een (groter) geheel. Alles doe je binnen een bepaalde context. Waar je ook bent en wie je ook bent, je staat altijd in relatie tot anderen.

Ik help je om jezelf beter te leren kennen en te begrijpen. Je leert om op een nieuwe manier met jezelf om te gaan. Dat vormt een sterke en gezonde basis voor je sociale contacten met anderen. De drie vliegende vogels symboliseren de reis naar jezelf. Je zet een stap in het onbekende. Je ontdekt opnieuw je eigen beleving, je eigen gevoel. Ja, deze weg kan best wel eens lastig zijn, maar bovenal boeiend en bevrijdend. Deze reis brengt je dichter bij jezelf, dus ook dichter bij anderen.

Ik nodig je van harte uit om je reis van groei en herstel vandaag te beginnen.
Neem gerust contact met me op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek of voor meer informatie.

Hilde de voghel

‘I want to get excited about who you are, what you are, what you have, and what can still be for you. I want to inspire you to see that you can go far beyond where you are right now.’

-Virginia Satir

Ik ben Hilde De Voghel en heb een passie voor mensen. Ik geniet ervan als ik mensen zie groeien, openbloeien en weer helemaal zichzelf zie worden.

Je had het misschien niet verwacht, maar ik ben mijn carrière begonnen als commissaris bij de politie. In 2000 maakte ik echter kennis met het Neurolinguïstisch programmeren (NLP) en was meteen enthousiast over deze methodiek. Mijn focus ligt sindsdien helemaal op de persoonlijke ontwikkeling van cliënten.

In 2004 besloot ik het roer om te gooien. Ik werd zelfstandig trainer, coach en bemiddelaar en startte met een eigen praktijk. Verder verdiepte ik me in NLP, organisatieopstellingen en professionele coaching. Ik ging leidinggevenden opleiden en gaf zowel in Nederland als in België 16- en 20-daagse basisopleidingen in NLP.

Van opleiding ben ik agoge, criminologe, EFT-therapeute en koppeltherapeute en ik heb me bekwaamd in traumawerk (EMDR) en als instructor (in opleiding) in de Lewis Deep Democracy-methode.

Als leergierig type schaaf ik mijn kennis en kunde voortdurend bij door permanente en internationale bijscholingen te volgen van de allerbesten zoals Sue Johnson, Robert Elliott, Leslie S. Greenberg, Jeanne C. Watson, Ursula Franke, Ingrid Dykstra, Jan Jacob Stam en Myrna Lewis.

Mijn missie

Mensen op een positieve manier stimuleren tot persoonlijke groei. Ik inspireer mensen om weer verbinding te maken met zichzelf en anderen. Energie krijg ik als ik me mag bezighouden met conflicten, zowel tussen partners in koppeltherapie als tussen medewerkers in bedrijven. Mijn sterkte is dat ik de vinger snel op de wonde leg en tot de essentie ga.

Wat ik in mijn vrije tijd doe? Ik begeleid graag avontuurlijke reizen voor Joker om mijn interculturele interesse te voeden en om een bredere kijk op onze mooie wereld te houden. Ik ben nogal een bruisend type en heb energie voor tien. Ik geniet er dan ook van als ik anderen om me heen mag aansteken met mijn enthousiasme. 😉

Ik kijk ernaar uit om met je kennis te maken!

Lid van:

  • EFT-Belgium – Emotionally Focused Therapy
  • ISEFT – International Society for Emotion Focused Therapy
  • ICEEFT – International Centre for Excellence in Emotionally Focused Therapy
  • VVCEPC – Vlaamse Vereniging voor Cliëntgericht-Experiëntiële Psychotherapie